top of page

Arben Ramadani Trio

Uitstapjes ver voorbij de grenzen van de jazz

 

De Albanese pianist/componist Arben Ramadani toog eind vorig jaar met contrabassist Maciej Domaradzki en drummer Thorsten Grau naar de Fattoria Studio in Osnabrück  om dit debuutalbum op te nemen met technicus/producer Chris Weeda. Een gouden combinatie blijkt na beluistering van deze zeer goed klinkende opnamen van negen eigen stukken waarin de piano centraal staat.
Arben Ramadani heeft als pianist een zeer brede ervaring met vele genres, stijlen en componisten. Zijn bio vermeldt J.S.Bach, Bartok and Schönberg met Albanese folklore als de verbindende factor. Hij kreeg les van o.a. Rob van Kreeveld en de Engelse pianist John Taylor. Al die invloeden zijn mooi geïntegreerd op deze plaat en staan garant voor het hoogstaand technisch pianospel en zeer subtiel touche van deze pianomeester.
Het zal duidelijk zijn dat deze typische jazzbezetting vele uitstapjes ver voorbij de grenzen van de jazz maakt. Drums en bas spelen daarbij voornamelijk een ondersteunende rol zodat Arben Ramadani alle ruimte krijgt om de luisteraar met zijn pianospel te betoveren. Bij mij is dat in ieder geval goed gelukt. Topplaat!

bottom of page